„Паячета“ ще получават неправилно паркиралите шофьори в Плевен

16.03.2015 13:06

16.03.paqcheta

Както „Плевен за Плевен“ първи писа, вече е в ход инициативата „Свободни тротоари и пешеходни пътеки в Плевен“. Тя има за цел да постави акцент върху неправилното паркиране в централната градска част и да промени установената лоша практика – всеки да паркира, където пожелае. Повече за кампанията разказаха на пресконференция в БТА днес част от членовете на създадения инициативен комитет, които споделиха, че идеята се е родила след проведено обучение в Института за пряка демокрация.

16.03.paqcheta1
Инициативата ще обхване територията на Северозападна България, а Плевен е първият град, в който тя стъпва. В нашия град тя ще бъде осъществена съвместно с Община Плевен. Идеята на кампанията е да бъдат поставени флаери с изобразено на тях паяче под чистачките на неправилно паркираните автомобили в Плевен. Както отбелязаха инициаторите на „Свободни тротоари и пешеходни пътеки в Плевен“, паякът символизира щастие и добронамереност, но в случая е търсена и препратка към „паяците“, които вдигат неправилно спрелите моторни превозни средства. Участие в акцията по поставяне на флаерите ще вземат младежи от Професионална гимназия по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“ – Плевен, които са членове на Клуб „Безопасност на движението“, както и студенти.
Стартът ще бъде даден на 19 март, четвъртък, в 13.30 ч. от сградата на Община Плевен, като в рамките на един час в акцията ще се включат 12 младежи. Планирано е следващата инициатива да бъде осъществена седмица по-късно – на 26 март, отново от 13.30 ч. На срещата с медиите организаторите споделиха, че има идея флаери да бъдат раздадени и в детски градини, училища и клубове на инвалидите, за да могат в акцията да се включат повече граждани.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: