Пореден триумф за малката плевенска тенисистка Роси Денчева

13.03.2015 8:24

13.03.rosi

Вазовци непрекъснато се изявяват в сферата на спорта и имаме много доказателства за това, особено сега, когато се провеждат ученическите спортни игри. Успехи обаче нашите съученици постигат и в други турнири и състезания. Пример за това е Росица Денчева от 1в клас на СОУ ”Иван Вазов”, която може да се похвали с много награди по тенис и наскоро прибави ново допълнение към колекцията си от отличия. В началото на месец февруари, на 7 и 8, се проведе традиционният турнир „Зимна купа 2015”, организиран от софийския клуб „Малееви“. До участие в надпреварата се допускат момичета и момчета до 10 години. Форматът е един сет до 4 гейма, а също така бе предвиден и утешителен турнир. Спортната надпревара се проведе в София в залата на организаторите. В оспорваното състезание се включиха 65 деца от цяла България. За всяка от двете групи – момчета и момичета, бяха определени по четири призови места. С безупречната си игра Вазовката победи един след друг всеки от опонентите дори и тези, които бяха по-големи от нея и заслужено грабна първо място и купа в категория момичета.

В края на миналата година – между 31 октомври и 2 ноември, пък се проведе турнирът „Тенис 10“. Малката тенисистка и тогава не пропусна да покаже уменията си на корта и завоюва първо място в „Турнира на шампионите“ при момичета до 8 години. За постижението си, което е изключително сериозно за момиче на нейната възраст, тя бе наградена от посланика на САЩ – Марси Рийс, президента на БФТ – Стефан Цветков, както и от представители на генералния спонсор на турнира – GarantiKoza. Първокласничката получи купа и едномесечна тренировъчна стипендия за комплекса „Koza World of Sports” в Истанбул, от която ще се възползва това лято.
Ясно е, че Росица има вроден талант с ракетата, но за развитието на нейните заложби са необходими и тренировки. Тя е възпитаничка на Ангел Ангелов от ТК „Плевен 90“. Първокласничката сподели, че се занимава с тенис от четири години. През лятото тя тренира в парк „Кайлъка”, а през зимата за тази цел ходи чак в Ловеч.
Личи си, че Росица е отдадена на спорта и го практикува с интерес. Ние можем само да я поздравим за завидните й успехи и да й пожелаем още много такива в бъдеще.
Автор: Силвия Тачева, 11и клас

#тагове:

НАЙ-НОВИ: