Конференция по въпросите на военноинженерното осигуряване на армията се проведе в Белене

13.03.2015 14:35

13.03.belene

Конференция по въпросите на военноинженерното осигуряване на Българската армия се проведе от 11 до 13 март във военно формирование 28880 – Белене под ръководството на За началника на отдел „Инженерно осигуряване” в дирекция „Операции и подготовка” в Щаба на отбраната полковник Антон Шопов. Това информират от пресцентъра на Сухопътни войски. В мероприятието взеха участие представители на отдел „Инженерно осигуряване”, Съвместното командване на силите, представители на командванията на Сухопътните войски, Военноморските и Военновъздушните сили, Военна Академия „Г. С. Раковски” и НВУ „Васил Левски”, Института по отбрана „Проф. Цветан Лазаров”, представители на военни формирования 28880 – Белене, 44220- Пловдив, 44200 – Стара Загора и 54890 – Казанлък.
Целите на конференцията бяха насочени към запознаване на участниците със състоянието и предизвикателствата пред военноинженерното осигуряване на въоръжените сили в новите условия на сигурност, анализ на състоянието и проблемните въпроси в подготовката на военните формирования за военноинженерно осигуряване и във военноинженерната подготовка на родовете и специални войски, както и набелязване на основни насоки за нейното подобряване.
В хода на конференцията бяха представени доклади за състоянието и перспективите за развитие на военноинженерното осигуряване на видовете въоръжени сили и инженерните формирования от състава на Българската армия и бяха проведени дискусии по темата.
Командирът на военно формирование 28880 – Белене полковник Росен Арабаджиев запозна присъстващите офицери със структурата, задачите и бойните възможности на формированието, проблемните въпроси и насоките за тяхното решаване.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: