В Плевен дадоха старта на нестандартния литературен конкурс „Недоизречено“

13.03.2015 18:24

13.03.konkurs1

Стартът на Седмия нестандартен литературен конкурс „Недоизречено” бе даден днес в художествена галерия „Дарение Светлин Русев“ в Плевен. Инициативата излиза извън територията на Пловдив за втори път, а домакин на седмото издание е популярната и зад граница плевенска поетеса Албена Декова – ръководител, в партньорство с писателя Йордан Ганчовски, на Средношколски литературен клуб по творческо писане и журналистика „Смяна“, и член на Управителния съвет на Дружеството на плевенските писатели.
В конкурса има две категории: за младежи до 21 г. („21–“), както и за участници, които са надхвърлили тази възраст („21+”). Текстовата матрица, върху която кандидатите ще пишат, може да бъде намерена в официалния сайт на Стефан Бонев: http://stefanbonev.eu/, както и в профилите му в социалните мрежи Фейсбук и Гугъл плюс. Готовите произведения трябва да се изпращат на електронна поща: [email protected], в периода от 13 март, до 24:00 ч. на 10 април 2015 г. Награждаването ще бъде на 24 април 2015 г. в Плевен.
В журито, заедно с Албена Декова, отново ще влязат съавторката на „Недоизречено“ Мариела Русева, литературоведът и университетски преподавател Здравко Дечев, председателят на Дружеството на пловдивските писатели Начо Христосков и Елена Диварова – поетеса и ръководител на курс по творческо писане към читалище „Възраждане 1983“ в Пловдив.

13.03.konkurs3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: