Училищен музей откриха в СОУ „Крум Попов“ в Левски

12.03.2015 10:31

12.03.muzei1

Началникът на РИО – Плевен Албена Тотева и директорът на СОУ ”Крум Попов” Александър Филипов приветстваха едногодишната усилена дейност на училището да съхрани своята история за поколенията и тържествено откриха музейната сбирка на школото. На тържеството, събрало учители и ученици, беше и началникът на отдел ”Инспектиране и организационно-методическа дейност” Даниела Бачовска. Тържественото събитие училището посвещава на 92-годишнината от своето създаване и на 70-годишнината от преименуването на училището на името на Крум Попов.

12.03.muzei2
Понякога е нужна само една крачка, за да се придаде смисъл на всички досегашни стъпки, сподели на тържеството своите мисли и чувства за събитието с есе Татяна Йорданова – ученичка в 12 клас. Магдалена Петрова – учител по история, запозна гостите с експозицията.
Първият училищен звънец-камбана, уникални документи, летописни книги, сред които и книгата на проф. Михаил Геновски, предмети и учебни пособия, първият златен медал за отличен успех на Владина Костадинова – по-късно доцент и доктор на икономическите науки в Стопанската академия в Свищов (когато за първи път е решено да се дават златни медали за отличен успех) могат да се видят в музейната сбирка. Специално място е отделено на учителката Гюра Проданова – носител на орден ”Кирил и Методий” за принос в образованието. Сега актовата зала в училището носи нейното име.

12.03.muzei3
Купи, медали и отличия – постиженията на училището през последните 25 години, снимки от миналото и настоящето, документи, проследяват историческия път на развитие на СОУ ”Крум Попов”.

12.03.muzei4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: