Предлагат практика в Австрия на плевенски студенти по медицина

11.03.2015 13:33

11.03.praktika

Медицински университет – Плевен получи официална покана от Лайънс Клуб (Lions Club Wien Europe) за участие по програма на Лайънс Клуб – Австрия “Възможности без граници за студенти по медицина”. Програмата дава възможност за провеждането на едномесечна лятна практика за студенти по „Медицина” от IV и V курс. Обявени са свободни места за двама участници и един резервен кандидат (който може да бъде поканен за участие), в периода от юли до август 2015 г.
Практиката ще се осъществява в медицински университети във Виена, Грац, Инсбурк и Залцбург, както и във водещи болници в цяла Австрия, като например във Vienna Krankenhaus Hietzing, Wilhelminenspital, Lorenz Böhler Unfallkrankenhaus и във Feldkirch, Linz, St. Pölten Klagenfurt и др. Участието на студентите се финансира от Лайънс Клуб – Австрия.
Изисквания към кандидатите за участие: студенти по „Медицина” в IV или V курс; много добро владеене на немски език; успех минимум 4.50 от последния семестър. Необходими документи: уверение от студентска канцелария за успеха; мотивационно писмо (на български език); автобиография (на български език); сертификат за владеене на немски език или копие от диплома за завършено средно образование от езикова гимназия. Срокът за подаване на документите е до 15 март 2015 г. Документите се приемат в Ректорат 1, ст. 205 при Албена Танчева – експерт ЕИМС.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: