Град Левски се преклони пред паметта на Апостола на свободата

19.02.2015 15:37

19.02.apostol1

Жителите и гостите на града с името на Апостола днес почетоха паметта на най-добрия ни българин – Васил Левски, вградил в основите на нашата национална идентичност, своя живот и своята гибел. Завещал ни великата си човещина, горещо родолюбие, безкористност, доблест и мъжество.

19.02.apostol2
С внушително гражданското шествие, с минута мълчание пред паметника на Васил Левски, с молитва за душите и вечната памет за загиналите за свободата на България, цветя и венци днес жителите на град Левски почетоха паметта на своя патрон. На гражданското възпоменание по повод 142-годишнината от гибелта на Апостола на свободата, зам.-областният управител Красимир Иванов припомни заветите на Васил Левски. Слово за Апостола произнесе и председателят на ОбС – Левски Дочко Дочев. Децата от детските градини посветиха своите стихове и песни на обичания Левски.

19.02.apostol3
За вечна памет на героите и мир по света се помолиха всички заедно с протоерей Християн Боянов. Кметът на Община Левски Любка Александрова, зам.-областният управител, председателят на ОбС –Левски, представители на обществени организации, политически партии и граждани поднесоха венци и цветя на паметника под звуците на възрожденски песни. Деца от клуб ”Млад възрожденец” в Левски, част от Общобългарски комитет „Васил Левски” засадиха храсти до паметника с обещание да се грижат за тях.

19.02.apostol4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: