Татяна Дончева в Плевен: „Движение 21“ ще участва със свои листи навсякъде на местните избори

11.02.2015 8:45

11.02.doncheva1

Нашите амбиции са на местните избори да затвърдим резултатите от парламентарните избори и да ги подобрим. Това каза снощи в Плевен лидерът на „Движение 21“, Татяна Дончева. Повод за визитата й тук бе среща с членове и симпатизанти на партията, провела се в зала „Плевен“ на Областна администрация. Дончeва посочи, че „Движение 21“ ще участва с листи за съветници навсякъде по места. За листите си ще търсим нови хора, които не са толкова познати като политици, колкото като сериозни професионалисти, които имат тежест в своите области и са обществено ангажирани. Това може да е човек, който е направил школа за деца по баскетбол или по рисуване, тоест да е познат на града като общественик, който не се занимава само с това да заеме ръководен пост в някаква партия, заяви Татяна Дончева.

11.02.doncheva2
Колкото до номинациите за кметове, Дончева не скри, че „Движение 21“ едва ли ще има сили да издигне кандидатури във всички общини. „Дали точно в Плевен ще имаме свой кандидат за кмет, не мога да кажа отсега. Предстои ни конгрес на 22 февруари и на него ще обсъдим определени неща. Има още месец-два, в които ще се ориентираме къде какви възможности имаме“, сподели лидерът на „Движение 21“. По думите й, местните структури ще имат карт бланш да поработят върху това, търсейки сравнително нови лица, неангажирани с управлението досега, които обаче имат потенциал.
Дончева отбеляза, че интерес към нейната партия не липсва и от страна на по-големите политически сили. „Дори най-опитните играчи в местните избори, които са известни с това, че едва ли не напълно контролират градовете си, дадоха такива заявки. Според мен, те отчитат, че „Движение 21“ има много повече симпатизанти отколкото получи вота. Много голямо значение имаше страхът на хората, че ще си изгубят гласа и че няма партия, която да е пробила за толкова кратко време с напълно неизвестни хора. Според нас обаче усилието си заслужава“, категорична бе тя.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: