Яки присъди за бомбаджиите в Плевен!

03.02.2015 21:11

Вчера в Специализирания наказателен съд приключи с присъда делото, водено срещу четирима подсъдими, обвинени в опит за убийство чрез взривно устройство.Поради липса на преки доказателства, подсъдимият Н. М. Н. беше признат за невиновен в това като подбудител да е склонил В. Р. Н. и К. С. Г. да умъртвят В. Е. П. чрез взривно устройство – 1.2 кг. тротил.

2.10.police

В. Р. Н. беше осъден на наказание “Лишаване от свобода” в размер на 15 години, както и глоба от 3000 лв. за това, че като съизвършител с К. С. Г., умишлено се опитал да умъртви В. Е. П., за това, че държал взривно вещество без да има надлежно разрешително да това, както и че държал огнестрелни оръжия, боеприпаси и наркотични вещества. Съдът призна К. С. Г. за виновен в това, че умишлено се опитал да умъртви другиго, придобил взривно вещество тротил и държал наркотични вещества в минимален размер, като за тези престъпления му беше наложено наказание “Лишаване от свобода” за срок от 10 години, както и глоба в размер на 300 лв. Й. А. К. плучи наказание в размер на 7 години “Лишаване от свобода”, както и глоба от 10 000 лв. за това, че е предал взривното вещество – тротил на извършителите на опита за убийство, както и за това, че е държал огнестрелни оръжия, боеприпаси, пиротехнически изделия в големи размери и наркотични вещества с цел разпространение, без надлежно разрешение за това.
В. Р. Н. и К. С. Т. бяха осъдени да заплатят на пострадалия, солидарно, сумата от 50 000 лв. с оглед предявения от него граждански иск по делото. Присъдата подлежи на обжалване и простест в 15 дневен срок пред Апелативен специализиран наказателен съд.
Припомняме случая от 10 септември 2012 година. Тогава четирима мъже бяха задържани след откритата самоделна бомба в Плевен. Взривното устройство е било предназначено за местен бизнесмен по поръчка на негов длъжник, съобщи БНР.

Районът, който е много близо до Областната дирекция на полицията, бе отцепен за час и половина. Бомбата с привързан мобилен апарат за дистанционно активиране бе обезвредена и изпратена за експертиза в София. Най-вероятно тя е била прикрепена под автомобила на предприемача, откъдето е изпаднала при тръгването на колата.

Тогава директорът на Областната дирекция на МВР в Плевен комисар Светозар Илиев бе категоричен, че случаят няма връзка с посещението на премиера Бойко Борисов, председателя на парламента Цецка Цачева и министрите Лиляна Павлова и Ивайло Московски, които откриха нови обекти, далеч от мястото, където е била поставена бомбата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: