Наемат безработни от пет общини в Плевенско по проект на Министерството на културата

13.01.2015 8:53

13.01.kilo

Министерството на културата публикува на интернет страницата си одобрените проекти на общините по програма „Клио“, процедура 2014. Програмата осигурява обучение, заетост и социална интеграция на безработни чрез разкриване на работни места в дейности по опазване, поддържане, представяне, реставрация и обслужване на обекти от недвижимото културно наследство. Общото финансиране е за над 700 000 лв.
За Плевенска област са одобрени проекти в общините Белене, Гулянци, Долни Дъбник, Долна Митрополия и Пордим. Проектът в община Белене е Антична крепост „Димум“. Одобрена е субсидирана заетост на 3 лица за период от 6 месеца, както следва: 1 лице в дейност „Екскурзоводско обслужване“ и 2 лица в дейност „Строително-ремонтни дейности“. Одобреното мотивационно обучение е за 3 лица – одобрено обучение за 2 лица по част от професия „Строител“, специалност „Зидария“ и за 1 лице по част от професия „Екскурзовод“, специалност „Екскурзоводско обслужване“. Одобреното финансиране за всички дейности е в размер 11 831.94 лв.
Одобреният проект в община Гулянци е Археологически резерват „Улпия Ескус“. Одобрена е субсидирана заетост на 3 лица за период от 6 месеца, както следва: 1 лице в дейност „Екскурзоводско обслужване“ и 2 лица в дейност „Строително-ремонтни дейности“. Одобреното мотивационно обучение е за 3 лица.
В община Долни Дъбник одобрените проекти са ранновизантийски крепости „Големаново кале“ и „Садовско кале“. Одобрена е субсидирана заетост на 2 лица за период от 6 месеца в дейност „Облагородяване и поддръжка“. В община Долна Митрополия одобреният проект е Крайпътна станция и кастел „Ад Путеа“. Одобрена е субсидирана заетост на 2 лица за период от 6 месеца в дейност „Облагородяване и поддръжка“. Одобреното мотивационно обучение е за 2 лица. В община Пордим проектите са къща-музей „Великий княз Николай Николаевич“ и къща-музей „Негово Кралско Величество Карол І“. Одобрена е субсидирана заетост на 2 лица за период от 6 месеца в дейност „Охрана на обекти“. Одобрено е обучение за 2 лица по ключова компетентност.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: