Плевен ще е домакин на първия национален фестивал за народни хора „Любимото ми хорце“

04.01.2015 16:00

4.01.festival

На първото издание на националния фестивал за народни хора „Любимото ми хорце“, организиран от Клуб „Северняците“, ще бъде домакин Летният театър в Плевен на 6 юни. Това научи „Плевен за Плевен“ от ръководителя на „Северняците“ Джейлян Демирев. Целта на фестивала е популяризиране и съхраняване на българския танцов фолклор, а право на участие имат всички клубове, групи и формации за любители от страната, изучаващи български народни хора. За участниците няма възрастова граница, а облеклото е по тяхно желание. Фестивалът не е с конкурсен характер, като според регламента представянето е с продължителност от 3 до 8 минути. В тях могат да се представят 1, 2, 3 или повече народни хора. Музикалният съпровод трябва да бъде осигурен на флаш-памет или CD.
След фестивала ще се проведе работна среща на тема „Клубовете за български народни хора и тяхното място в българската култура“. Освен ръководителите на колективите, участващи на фестивала, на нея ще участват и изтъкнати наши хореографи, диригенти и фолклористи.
Заявки за участие в първото издание на фестивала „Любимото ми хорце“ се приемат до 25 май на e-mail [email protected]. В заявката задължително се посочват населено място, организация, която представя групата, име на групата, ръководител, брой участници и репертоар за участие с точното наименование на хорото и от къде е. Групите заплащат такса за участие в размер на 5 лв. на човек и изпращат копие от платежното нареждане заедно с окончателната заявка за участие с точния брой на танцьорите и ръководителите. Банковата сметка е: IBAN: BG44 UNCR 7000 1501 7817 96; BIC: UNCRBGSF. За допълнителна информация и контакти: Джейлян Демирев – 0885/314-991; 0878/853-063 и Дияна Демирева – 0878/853-064.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: