Силно плевенско участие в кампанията „Капачки в действие“

23.12.2014 9:08

23.12.kapachki

Фондация „Идея в действие” успя да събере поредния шести тон пластмасови капачки в зелената благотворителна кампания „Капачки в действие“. Каузата на Капачко – героят на кампанията, се разпознава в цялата страна и печели нови приятели всеки ден, доказвайки, че „доброто е заразно”. Така с помощта на десетки хиляди българи фондацията – организатор събра и предаде за рециклиране още един тон пластмасови капачки. По-малко от един месец беше необходим да се постигне поредния успех на „Капачки в действие“. В подкрепа на каузата всякакви пластмасови капачки събират заведения, институции и министерства, училища, детски градини, университети, читалища, български и международни компании в цяла България.
За удобство на събирачите на страницата на фондация „Идея в действие” постоянно се обновява специалната карта с пунктове, където всеки може да предава събираните капачки. Към момента кампанията разполага с над 117 пункта в малки и големи населени места. Особен принос за шестия тон има Видин, София, с. Глухар, Димитровград, Хасково, Русе, Велико Търново, Пловдив, Плевен и много други.
Нова пералня ще получи за Коледа преходното жилище за деца от 14 до 18 години към Центъра за настаняване от семеен тип в село Ново село, област Видин. В жилището са настанени 12 деца и младежи, лишени от родителски грижи, за които това ще бъде първата пералня. Кампанията доказва, че Коледа може да бъде всеки ден!” Това казва Ива Колева – председател на фондация „Идея в действие”. Електроуредът е избран след проведени консултации с ръководството на ЦНСТ в с. Ново село и специално с управителя Десислава Узунова. Децата и младежите в социалното заведение вече подкрепят кампанията „Капачки в действие“ и сами събират пластмасови капачки, за да могат да помогнат и на други свои връстници в страната.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: