Мариета Калъпова е Актьор на годината на плевенския театър

23.12.2014 9:46

23.12.dkt1

Снощи в Артклуба на ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен бяха връчени наградите „Актьор на годината“, които екипът на Драмата традиционно присъжда в навечерието на Коледните и Новогодишните празници. Отличията връчи директорът на Театъра, Илко Иларионов, който припомни, че според регламента всички актьори гласуват анонимно за своите фаворити, след което комисия отчита събраните гласове.

23.12.dkt2
Тази година на шесто място с 18 точки бе класиран Мариян Стефанов, пета с 19 стана Камелия Хатиб, а 25 точки събра Генадий Николов, които му отредиха четвъртата позиция. Третата награда отиде при Сергей Константинов, който получи от своите колеги 27 точки. Втора само с точка повече стана Цветелина Кирилова, а безапелационно с цели 38 точки отличието грабна Мариета Калъпова, която получи изящна статуетка, дело на скулптора Адалберт Николов. Също така, класираните в призовата тройка получиха и парични премии.

23.12.dkt3
Победителката благодари на своите колеги, че са я удостоили с тази чест. Специална благодарност тя отправи към старите артисти от Театъра, посвещавайки приза на Саша Филипова, Гергана Бърдарова, Христо Домусчиев – Бебо. „Съжалявам, че се случи така, че вие не сте се срещнали с част от тях и че се получи някаква дупка между поколенията. Много страдам от това и бих се радвала, ако успеем да бъдем екип – това е най-хубавото във време, в което нещата се разпадат тотално“, обърна се Мариета Калъпова към по-младите театрали. Тя не пропусна да благодари и на техническия екип на ДКТ „Иван Радоев“, изразявайки надежда, че ще проявява повече търпение към актьорите. Трябва да си помогнем сами, защото никой не се интересува от нас, а ние сме много важни за тази държава, допълни отличената актриса.

23.12.dkt4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: