Завърши подготовката на сержанти и войници от формированията на ВВС в Учебна авиационна група „Георги Бенковски”

22.12.2014 12:12

В Учебна авиационна група “Георги Бенковски” завърши подготовката на сержанти и войници от формированията на ВВС, обучени в шест курса в Центъра за подготовка и обучение.
В рамките на четири седмици специализантите от курса „Специалисти в администрацията на щабовете” преминаха теоретични занятия по логистика и специална подготовка. Обучението се проведе по обновена и специализирана учебна програма, с теоретико – практическа насоченост за длъжности в отделенията и службите на щабовете, структурите по управление на човешките ресурси, връзки с обществеността, мотивация на личния състав, логистичните структури и структурите по администриране на информационни системи.

Picture 016
Практическите занятия бяха ориентирани към придобиване на знания и умения за работа в специализиран компютърен кабинет. В него курсистите усвоиха използването на програмите на Microsoft Office и го приложиха в часовете по практика. Обучението завърши с полагане на изпит, който премина в два етапа – теоретичен тест по изучаваните дисциплини и практически задачи по текстообработка и обработване на данни.
Сержантите от курсовете за ЗРВ и РТВ специалисти също завършиха успешно своето обучение. В рамките на 16 седмици те изучаваха следните основни дисциплини: фундаментална подготовка, тактическа подготовка, ракетно – стрелкова, материална част и бойна работа. Съгласно целите на учебната програма ЗРВ специализантите усвоиха техническата поддръжка и бойно използване на стартовото оборудване на видовете зенитно – ракетни комплекси, а РТВ специализантите експлоатацията, ремонта и поддръжката на радиолокационните станции.

Picture 006 (1)
Придобитите знания и изградените умения и навици бяха проверени на изпитите по теоретическа и практическа подготовка.
Доказателство за добрата организацията и методика на обучение са високите оценки, които курсистите получиха в изпитния ден.

Удостоверенията бяха връчени от Началника на щаба на УАГр „Георги Бенковски” подполковник Ивайло Пешаков. Той поздрави обучаемите за проявената отговорност, висока мотивация и постигнати отлични резултати, и им пожела професионално развитие и успешно прилагане на придобитите знания в предстоящата им дейност.

Текст и снимки – Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: