Народно читалище ”Неофит Рилски -1872”-Тръстеник финализира интересен проект

14.12.2014 12:04

На 12 декември Народно читалище”Неофит Рилски-1872”-гр.Тръстеник,общ.Долна Митрополия тържествено финализира своя проект„ Европейски салон 2014“. Той е финансиран от Сдружение Плевенски обществен фонд читалища и се осъществи в рамките на 3 месеца. Целта на проекта е постигане на по-голяма активност за включване, интерес към социално значими въпроси и събития, подпомагане интегрирането на местните деца и младежи към европейските ценности и култура.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
На фона на рисунките на младежите и децата от Тръстеник, участвали във в проектната дейност ”Европейски следобед с четка и багри” и под звуците на европейска музика и подредени щандове с информационни материали за ЕС, се проведе финален концерт с най-добрите изпълнения от „Музикалния и танцов Евроследобед“, който е първата дейност на проекта. Бяха презентарани и страните –членки на ЕС ,чийто песни и танци децата изпълниха. В Европейския салон участваха и деца, които свиреха на кавал, акордеон и пиано. Метъл-групата Вайпър се включи с изпълнения на английски парчета.Звучаха италиански песни, редом с българските народни. Изиграха се сложни модерни италиански и сицилиански танци, както и български народни. Бяха включени деца и младежи от различни възрасти от ОДЗ ”Щастливо Детство”, от СОУ ”Евлоги Георгиев“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
В заложената друга дейност сформирахме фокус –група с младежи от 12 клас на местното училище. Имахме добри помощници във всичките дейности, които доброволно се включиха в дейностите по проекта, информират от читалището. За популяризиране на инициативите и подсигуряване на участници в събитията си партнирахме с Детската градина и училището.На финала на проекта сме убедени,че всеки човек има потенциал и може да научава нови неща,че младите имат интереси за лична презентация,че изкуството е най-мощен стимул и най-прекия път за развитието на личността, убедени са читалищното настоятелство и ръководителите на проекта.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#тагове:

НАЙ-НОВИ: