ВиК – Плевен и полицията погнаха яко тарикатите, ползвали вода на аванта

13.12.2014 12:20

13.12.vik

На 12 декември са извършени съвместни проверки от служители на ВиК – Плевен и РУП – Пордим в Мечка. В частен дом собственост и обитаван 50-годишна жена и друг, собственост и обитаван от 18-годишна жена, е установено, че са извършени неправомерни пресъединявания към водопреносната мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената вода. Уведомен е прокурор от РП – Плевен, образувани са две досъдебни производства за престъпление по чл.234 В, ал.1 от НК. Работата по двата случая продължава разследващ полицай.
При провеждане специализирана полицейска операция от служители на РУП – Белене съвместно със служители на ВиК – Плевен са извършени проверки в Белене. В частен дом, обитаван от 39-годишен мъж, е установено, че за неустановен период от време до 09:30 ч. на 12.12.2014 г. е осъществил неправомерно присъединяване към водопреносната мрежа без устройство за отчитане, с което е създал условие за непълно отчитане на потребената вода.
При проверка в заведение, с наемател 55-годишен мъж от Свищов е установено, че за неустановен период до 11:30 ч. на 12.12.2014 г. е осъществил неправомерно присъединяване към водопреносната мрежа без устройство за отчитане, с което е създал условие за непълно отчитане на потребената вода. Уведомен е прокурор от РП – Левски. Образувани са незабавни производства за престъпление по чл. 234 В, ал.1 от НК и по двата случая работа продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: