Сдружения поискаха закон за фалита на физическите лица и защита на кредитополучателите

11.12.2014 13:57

Център за европейска интерграция на България и защита правата на човека, Движение за пълна заетост и ценова стабилност, Сдружение „Граждански контрол“, Съюз „Закрила на пострадалите от банки, финансови институции и частни съдебни изпълнители“ представиха днес пред медиите в Плевен мотивите си за организиране на национален протест в неделя.

angel
Имаме 6 искания към правителството, Народното събрание и политическите партии. Това заяви на пресконференция в клуба на БТА в Плевен лидерът на „Граждански контрол“ Ангел Славчев. Нестопанските организации искат създаване на Закон за фалита на физическите лица, Закон за финансов омбудсман, както и законова защита на малките и средни фирми-кредитополучатели. Според Славчев, в момента законодателството облагодетелства изцяло банките и банковата система. Утре представители на четирите организации ще внесат в парламента законопроект за промени в Гражданско-процесуалния кодекс.
Искаме да се разграничат тези, които не искат да плащат кредитите си, от тези, които не могат, коментира Славчев. Лидерът на Сдружение „Граждански контрол“ разказа на пресконференцията за редица случаи на кредитополучатели, чийто живот е завършил с фатален край, в следствие на невъзможността да обслужват заемите си, довела да загуба на жилища или друго движимо и недвижимо имущество.
Снимка – интернет

#тагове:

НАЙ-НОВИ: