Шест години ще търка нара рецидивист, крал пералня „Перла“, джанти и ръчна количка

08.12.2014 16:16

8.12.prisada

С присъда от днес Плевенски окръжен съд призна подсъдимия В. Е. Г. за виновен в това, че в периода от 1 до 20 септември 2013 г. при условията на опасен рецидив и на продължавано престъпление отнел чужди движими вещи както следва: 1 бр. автоматична пералня „Перла” на стойност 80.00 лева; 4 бр. нови джанти за лек автомобил на обща стойност 120 лева и 60 кг. отпадъчно желязо на стойност 24.00 лева, или всичко вещи на обща стойност 224.00 лева, от владението на собственика И. М. В. За престъплението той е осъден на три години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване в затвор.
Със същата присъда съдът призна подсъдимия В. Е. Г. за виновен в това, че на 3 октомври в Плевен при условията на опасен рецидив отнел чужда движима вещ – ръчна транспортна количка, на стойност 150.00 лева от владението на собственика И. М. В., като за запазване на владението върху откраднатата вещ употребил сила – удари с дърво по цялото тяло на потърпевшия и заплашване, изразяващо се в закани за пребиване, убиване и запалване. За това той е осъден на шест години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване в затвор.
На основание чл.23, ал.1 от НК съдът е определил едно общо най-тежко наказание на В. Е. Г. по наложените с настоящата присъда за всяко от отделните деяния, а именно – по-тежкото от двете в размер на шест години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване в затвор.
Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд – Велико Търново.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: