За 23-и път в Плевен ще се проведе Празник на възрожденската и патриотична песен

08.12.2014 8:35

8.12.pesen

Празникът на възрожденската и патриотична песен е включен в програмата на Община Плевен за отбелязване 137-ата годишнина от Плевенската епопея. 23-ото издание на празника организират Читалище “Цветан Спасов 1959“, Военният клуб и Читалище „Христо Ботев 1959“. На 10 декември – Денят на признателност на плевенчани към загиналите за свободата му, ще звучат песни, спонтанно родили се в битките за свободна България и песни, посветени на най-висшата ценност – Родината.
Спазвайки традицията, от 16,30 часа във Военния клуб почитателите на възрожденската ни и патриотична песен ще съпреживеят празника с двете хорови формации от Читалище “Цветан Спасов 1959” – Смесен хор “Емил Димитров“ с диригент Димитър Занов и корепетитор Красимира Борисова и Певческа формация „Фолклорни бисери” с художествен ръководител Борислав Лазаров, Певческа група “Росна китка“ с диригент Магдалена Георгиева от Читалище “Изгрев 1926“ – Върбица, Вокална група „Пендара„ с ръководител Таня Халова от Читалище „Христо Ботев 1959„, Женска вокална група „Балкански ритми„ към Читалище „Пробуда 1990„ с ръководител Борислав Лазаров и Туристически хор „Кайлъшко ехо„ към Военния клуб с диригент Весела Дундакова.
Тази година песенният празник ще открият поклонниците на изящната словесност от Читалище „Пробуда„ с рецитал за България.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: