Военен клуб – Плевен отбеляза тържествено своята 80-годишнина (снимки)

03.12.2014 15:49

3.12.voenen1

С тържествен концерт днес Военен клуб – Плевен отбеляза 80 години от своето създаване. Организатори на проявата бяха ИА “Военни клубове и военно-почивно дело”, Отдел “Военно-почивно дело” – София и Военен клуб – Плевен. Сред официалните гости на тържеството в Театралния салон на клуба бяха областният управител Ралица Добрева, ген. майор инж. Йордан Димитров – началник Отдел „Военно-почивно дело“, Виолета Николова – началник на Сектор „Военни клубове“, Васил Василев – началник Отдел „Управление при кризи“ към Община Плевен, командири на военните формирования от гарнизон Плевен, както и представители на родолюбиви организации.

3.12.voenen2
Проявата започна с представянето на стихотворение от поетесата Даниела Атанасова, посветено специално на 80-годишнината на Военния клуб, а доклад и мултимедийна презентация по повод празника представи главен експерт Ралица Лазарова, която е едва втората дама начело на Военния клуб. Тя разказа за славната история на клуба, за многобройните отличия, заслужени през годините, а също така представи неговите настоящи дейности, като отбеляза, че днес във Военен клуб – Плевен развиват своята дейност девет школи, художествени състави и клубове по интереси. Ралица Лазарова пожела здраве и успехи на всички, които със своята работа и професионализъм допринасят за настоящето и бъдещето на Военния клуб.

3.12.voenen3
Своето приветствие към гостите отправи и областният управител Ралица Добрева. „Военен клуб – Плевен винаги е бил, освен емблематична сграда в нашия град, и център за патриотично възпитание. С разнообразните си функции на обществено средище той е заемал и заема важно място, особено в живота на плевенското войнство, с бляскавите за времето си офицерски балове. Но през всичките години от съществуването си до днес Военният клуб е използван твърде често и от цивилното население. В днешно време той продължава да бъде притегателен център за провеждането на различни мероприятия, не само от военнослужещите в гарнизона“, каза в обръщението си Добрева. Тя пожела на екипа на клуба още дълги години да работи все така усърдно, за да продължи Военният клуб да бъде център на военно-патриотично и културно възпитание не само на военнослужещите и техните семейства, но и на ветераните, офицерите от запаса и останалите граждани.

3.12.voenen4
По повод празника бяха връчени грамоти за проявен висок професионализъм и принос в издигането престижа на Военен клуб – Плевен, а в концертната програма участие взе Представителният ансамбъл на Въоръжените сили на Република България с ръководител Снежина Темелкова.

3.12.voenen5

 

3.12.voenen6

#тагове:

НАЙ-НОВИ: