Ники Урумов разказа култовите истории на Гошо Железничаря на плевенската публика (галерия)

29.11.2014 10:25

29.11.gosho1

Моноспектакълът „Ти си жена, аз съм мъж – желанията ни са еднакви“ с участието на актьора Николай Урумов изпълни до краен предел снощи залата на драматично-куклен театър „Иван Радоев“ в Плевен. Само два дни след официалната премиера на постановката на Театрално-продуцентски център „Йордан Йовков” – Добрич с режисьор Костадин Бандутов плевенчани отново имаха удоволствието да се насладят на невероятния талант и майсторска игра на звездата на родната сцена.

29.11.gosho2
Спектакълът, базиран на невероятните, но действителни истории на Гошо Железничаря, които директорът на ДКТ „Иван Радоев“, Илко Иларионов, събра в книгата „Убийте артиста! Разказите на Гошо Железничаря”, пренесе публиката в щур водовъртеж от нелепи случки. Чешитът от Сомовит разказа емблематични моменти от своя живот в отговор на въпросите на публиката, записани на гърба на билетите за вход. И всичко това в трепетно очакване на премиерата на филма „Грях“ с участието на Гошо.

29.11.gosho3
Както Ники Урумов сподели преди време в интервю за Плевен за Плевен“, спектакълът е своеобразно продължение на „Лалугер“, тъй като героите са много сходни – чисти и наивни, витални по своему, неподправени и изчезващи със своите доброта, красноречие и нашенска чешитност. Те са едновременно сладкодумни разказвачи, но и непретенциозни личности, на които се смееш”, каза Николай Урумов.

29.11.gosho4
В края на постановката за Гошо Железничаря, обаче, зрителят разбира, че звездите, които се отразяват в изкопания от него кладенец, всъщност са очите на онзи Гошо, който брои звездите и мечтае. Така че и тук, типично по „лалугерски”, след като се смееш повече от час, в последните 15 минути разбираш, че всъщност има и нещо друго зад смеха, отбеляза Николай Урумов. Или както се казва, всяка Зала на смеха си има и своята Стена на плача…

29.11.gosho5

 

29.11.gosho6

 

29.11.gosho7

 

29.11.gosho8

 

29.11.gosho9

 

29.11.gosho10

#тагове:

НАЙ-НОВИ: