Откриват фотоизложба, документирала откриването на Паметника на генерал-полковник Владимир Стойчев

26.11.2014 8:05

На 22 октомври пред Министерството на младежта и спорта, с военен ритуал, Президентът на Република България – Росен Плевнелиев откри Паметника на командващия Първа Българска Армия във Втората световна война – генерал-полковник Владимир Стойчев. Това е първа по рода си инициатива, реализирана изцяло с дарителски средства на Съюза на ветераните от войните на България и посветена на 100 години от Балканските войни и Първата световна война и 70 години от победата над хитлерофашизма. Скулптор на паметника е Александър Хайтов и архитект Здравец Хайтов, синове на писателя Николай Хайтов.

voenendom
От град Плевен присъствахме няколко членове на СВВБ и бяхме впечатлени от проведения ритуал, документирахме събитието, направихме фотоси и същите ще бъдат изложени във фоайето па Военен клуб Плевен / пред галерия „Лира” /. Това информират от Областния съвет на СВВБ В Плевен.
Откриване на „Фотоизложбата” е на 27 ноември от 10.00 часа.
Поканени са да присъстват ветерани, потомци, съмишленици и наши съграждани. Ветераните от София ще води инициатора за построяване на паметника – Почетният председател на СВВБ д-р Тодор Анастасов.
На това скромно тържество ще връчим членски карти на 17 ученици и един учител от Професионална Гимназия по Ресторантьорство, Търговия и Обслужване, пожелали да членуват в Съюза, съобщават още от Областния съвет на СВВБ.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: