Гледаме Ники Урумов като култовия герой на Илко Иларионов – Гошо Железничаря

25.11.2014 9:37

25.11.gosho1

На 28 ноември – само два дни след официалната му премиера, актьорът Николай Урумов ще представи на плевенска сцена моноспектакъла „Ти си жена, аз съм мъж – желанията ни са еднакви“ от директора на ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен, Илко Иларионов. Представлението е от 19 ч. на Голямата сцена на Драмата. Постановката е на Театрално-продуцентски център „Йордан Йовков” – Добрич, а режисьор е Костадин Бандутов. В моноспектакъла плевенчани ще се срещнат с емблематичния чешит Гошо и неговите култови случки, които Илко Иларионов събра в книгата „Убийте артиста! Разказите на Гошо Железничаря”.
Както Ники Урумов сподели преди време в интервю за „Плевен за Плевен“, спектакълът ще бъде своеобразно продължение на „Лалугер“, тъй като героите са много сходни – чисти и наивни, витални по своему, неподправени и изчезващи със своите доброта, красноречие и нашенска чешитност. Те са едновременно сладкодумни разказвачи, но и непретенциозни личности, на които се смееш”, разкри Николай Урумов.
По думите му, обаче, в края на постановката за Гошо Железничаря зрителят ще разбере, че звездите, които се отразяват в изкопания от него кладенец, всъщност са очите на онзи Гошо, който брои звездите и мечтае. Така че и тук, типично по „лалугерски”, след като се смееш един час, в последните 15 минути ще разбереш, че всъщност има и нещо друго зад смеха, отбеляза хитовият актьор. Или както се казва, всяка Зала на смеха си има и своята Стена на плача, допълни той.

25.11.gosho

#тагове:

НАЙ-НОВИ: