157 заявки за 280 работни места са подадени от плевенски фирми в Бюро по труда Плевен по схемата „Младежка заетост“

20.11.2014 9:11

157 заявки за 280 работни места са подадени от плевенски фирми в Бюро по труда Плевен по схемата „Младежка заетост“. 198 от тях са за стажант, а 82 – за обучение на работното място. Това информира за Плевен за Плевен директорът на ведомството тук Бойко Тодоров. „Всички заявки ще бъдат разгледани в дадените срокове и ще се постараем да направим всичко възможно исканията на работодателите да бъдат удовлетворени в максимална степен“, коментира Тодоров.

16.10.nedko_
Припомняме, че на 15 септември стартира схема „Младежка заетост” към проект „Нова възможност за младежка заетост” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси /2014-2020 г.”/. Работодатели, желаещи да се включат, подаваха заявки до 29 септември в Бюрото по труда.
Схемата е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014 -2020 и ще се изпълнява от Агенцията по заетостта на територията на цялата страна. Тя ще осигури стаж и обучение на работното място на 8 000 младежи на възраст до 29 години включително. Това коментира за Плевен за Плевен директорът на Дирекция „Бюро по труда“ Плевен Бойко Тодоров.
Схемата „Младежка заетост” дава възможност да се наемат младежи до 29-годишна възраст в две направления – стажуване и обучение на работното място.
При стажуване работодателят или определен от него наставник помага на младежите максимално да усвоят практически умения по придобитата специалност. Възнаграждението на наетите е минималната заплата за заеманата длъжност и полагащите се към нея осигуровки за 6 месеца. При обучението на работно място се изплащат възнаграждение в размер на 90 % от минималната заплата за страната и осигуровките към него също за 6 месеца. Ако наетият младеж е от друго населено място, се осигуряват и средства за транспорт от и до работното място за първия месец на стажуването или обучението.
Ако младежите продължат да работят след изтичането на 6-те месеца съгласно схемата ще се покриват осигуровките им за още 6 месеца, поясни за Плевен за Плевен Бойко Тодоров.
Снимка – архив Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: