С нова наредба за рекламната дейност повишават приходите в общинския бюджет

13.11.2014 10:00

13.11.reklama

Предложение за приемане на нова Наредба за рекламната дейност на територията на община Плевен е внесъл за разглеждане в Общинския съвет кметът проф. Димитър Стойков, информират от пресцентъра на местната администрация. Сред причините, налагащи приемането на нова наредба, градоначалникът изтъква непрекъснато променящата се законодателна уредба, изискваща честа промяна и на наредбите в общините.
„Натрупалите се изменения и допълнения в Наредбата затрудняват както администрацията при приложението й, така и заинтересованите представители на обществеността при желанието им да се съобразяват с изискванията на същата. Наслагването на множество отмени, изменения, допълнения и промени налага замяната на старата Наредба с нова такава. Чрез систематизиране на разделите в новата Наредба се постига повече яснота и се улеснява нейното прилагане“, пише още в предложението на проф. Стойков.
Прилагането на новата Наредба няма да е свързано с изразходване на допълнителни финансови средства от бюджета на Общината, както и с допълнителни човешки ресурси. Очаквани резултати от прилагането, включително финансови, ако има такива, са синхронизиране на Наредбата с действащото законодателство в Република България, както и повишаване на приходите и събираемостта на местните такси и цени на услугите в общинския бюджет. Пълния текст на проекта за новата наредба можете да откриете ТУК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: