Пребиха плевенчанина Владо Даверов след представяне на книгата му „Чудовището ДС“

13.11.2014 13:18

Трима непознати са пребили късно снощи пред дома му в столичния квартал „Люлин” писателя Владо Даверов, информира БЛИЦ. Инцидентът е станал пред очите на таксиметров шофьор, който е карал писателя. Плевенчанинът е бил на среща с читатели в Благоевград, като е говорил за книгата си „Чудовището ДС”.

ds
По повод на инцидента с нападението срещу него писателят Владо Даверов коментира за БЛИЦ, че се е отървал сравнително леко, благодарение на шофьора на таксито, който е бил много едър и очевидно е стреснал нападателите. Писателят е взел таксито от издателството си в София, където отишъл веднага след като се прибрал от Благоевград. Двама от нападателите му са били цигани, докато третият, който го ударил много силно – вероятно с бокс, и е счупил носа му, е бил българин.
Той твърди, че е усетил заплаха още по време на срещите си с читатели във Велико Търново в понеделник, когато пак са разговаряли за криминалните му романи, в това число и „Чудовището ДС”. Нападението обаче станало във вторник. Според него нападателите едва ли ще бъдат разкрити и въпреки че има подозрения откъде може да са били наети, не може да докаже нищо.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: