„Плевен за Плевен“ с награда по повод празника на Сухопътни войски (галерия)

13.11.2014 17:23

13.11.praznik1

С тържествено събрание-концерт днес във Военния клуб бе отбелязан Празникът на Сухопътните войски – 19 ноември. Началото на проявата бе дадено със слово на началника на гарнизон Плевен – полк. Николай Бешев, който се спря върху славната и дългогодишна история на Сухопътни войски, трите основни мисии, върху изпълнението на които са насочени усилията на военните днес, а също така разказа по-подробно за дейността на военни формирования 22160, 38220 и 42800 през 2014 г.

13.11.praznik2
Своето приветствие към военнослужещите отправи и специалният гост на събитието – кметът на Община Плевен, проф. д-р Димитър Стойков, който отбеляза, че този празник е един чудесен повод да изразим своята огромна признателност за дълга и отговорността, с които военнослужещите от Сухопътни войски изпълняват своята професия. „За две години и седем дни в Елховския полк и участието през този период във всички възможни учения, които Българската армия е организирала, мога да кажа, че поне частично имам понятие за мъжеството, волята, енергията и силата, която изисква вашата професия. А в нея се каляват и оцеляват само силните“, изтъкна проф. Стойков. Той посочи, че и в момента Българската армия продължава да бъде достоен страж на нашата Родина и гаранция за нашата независимост и сигурност.

13.11.praznik3
Повече за историята на Четвърти пехотен плевенски полк разказа уредникът в Отдел „Нова и най-нова история“ в РИМ – Плевен Красимир Петров, а след словата тържеството продължи с награждаване на военнослужещи и цивилни служители, участвали в провелите се турнири по стрелба с автомат „Калашников“ и пистолет „Макаров“, шахмат, тенис на маса, футбол и волейбол. Плакети и грамоти получиха и журналистите, включили се в надпреварата по стрелба с пистолет „Макаров“, провела се във вторник на полигона край Николаево. Първото място в нея бе за Люба Нинова от Общинския медиен център, второто – за Радослав Христов от „Плевен за Плевен“, а третото – за Ивета Димитрова от „Посредник“.
Програмата продължи с концерт с участието на хор „Звъника” и ансамбъл „Нашенчета” към ЦРД и детски ромски танцов колектив „Магия” от село Буковлък.

13.11.praznik4

 

13.11.praznik5

 

13.11.praznik6

 

13.11.praznik7

 

13.11.praznik8

 

13.11.praznik9

#тагове:

НАЙ-НОВИ: