Командирът на Сухопътни войски награди военни от Плевен и Белене, отличили се през годината

13.11.2014 9:06

13.11.suhopatni1

Част от тържественото честване на 129-ата годишнина от Сръбско-българската война и празник на Сухопътните войски – 19 ноември е походът „По стъпките на Сливнишките герои” с участието на генералите, офицерите, сержантите и цивилните служители от Командването на Сухопътните войски, военнослужещи от военните формирования на войските и представители на местната власт на община Сливница, начело с кмета на общината Васко Стоилков.
Началото на похода бе дадено пред Паметника на капитаните в района на бившето поделение в Сливница. Под звуците на военни маршове, участниците в похода се построиха за отдаване на почит на героите.

13.11.suhopatni2
Крайната цел бе Пантеонът на загиналите край село Гургулят. Пред Пантеона командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев изказа своята благодарност към всички военнослужещи и цивилни служители от войските, към своите заместници – бригаден генерал Любчо Тодоров, бригаден генерал Пламен Атанасов и полковник Гошо Мерджанов и награди военнослужещи и цивилни служители от Командването и военните формирования на Сухопътните войски, отличили се със своята работа през годината. След тях бяха майор Цветомир Генчев Георгиев – командир на 2-ра учебна група във военно формирование 22160 – Плевен и капитан Димитър Николов Димитров – старши специалист в отделение „Оперативно” на военно формирование 28880 – Белене.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: