30 ученици от община Долна Митрополия участваха в двудневен тренинг в Байкал

12.11.2014 17:11

12.11.dolna

Двудневен обучителен тренинг и квалификационно-методическа среща-дискусия се проведоха Общинския център за извънкласни дейности и занимания по интереси в Байкал, информират от пресцентъра на Община Долна Митрополия. Проявите, реализирани от Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и Центъра за обществена подкрепа в Долна Митрополия, бяха във връзка с превенцията на детското асоциално поведение, приетата програма „Връстници обучават връстници“ и дейностите свързани с квалификацията на работещите с деца в риск и деца с девиантно поведение. Обучителният тренинг под наслов „Управление на конфликти” включваше 30 деца от пети и шести клас на училищата в общината, разделени в две групи. Обучението се проведе под формата на преживелищен тренинг „Научаване чрез преживяване”, воден от психолог, социален работник и двама обществени възпитатели. Целта бе учениците да бъдат активната страна и освен лично участие, сами да извеждат решенията на поставени казуси, проблемни ситуации и да анализират последици от собствено поведение, да търсят интегративно решение, удовлетворяващо всяка от страните в конфликтна ситуация.
Свободното време на участниците бе оползотворено с посещение на археологическите разкопки в Гиген, работа в астро работилницата, рисуване на кърпи–сървайвър и астро наблюдения, ръководени от директора на ОЦИДЗИ Иво Джокин.
В квалификационно-методическата среща-дискусия участваха директори на училища, представители на УКБППМН и обществени възпитатели. Темата бе „Практическото прилагане на координационния механизъм за работа с деца в риск и жертви на насилие, превенция на ранното съжителство на малолетни и непълнолетни момичета“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: