„Спартак“ с рутинна победа над „Ботев“ (Козлодуй)

10.11.2014 8:25

10.11.spartak

Спартак (Плевен) се справи със слабака Ботев (Козлодуй), като го победи само с 2:0 в мач от последния есенен кръг на Северозападната „В“ група. Това информира plevensport.eu. Възпитаниците на Бойко Цветков имаха надмощие през целия мач, но доста пропуски, особено през второто полувреме, ги лишиха от по-убедителен успех. През първата част плевенчани излязоха напред в резултата в 15-ата минута, когато главният рефер Станимир Тодоров отсъди дузпа в тяхна полза за нарушение срещу Венцислав Миленов. Зад топката застана централният бранител Кристиян Григоров, който майсторски реализира за 1:0. До почивката играта се водеше предимно в полето на гостите, но „синьо-белите“ така и не можаха да удвоят. След подновяване на играта козлодуйци можеха да изравнят, като при едно меле пред Антонов, защитник на плевенчани изби в корнер влизащата под гредата топка. От тук до края футболистите на Спартак бяха пълновластни господари на терена.
Нападателите на тима, обаче се надпреварваха да пропускат. Първо в 48-ата минута Миленов останал сам срещу вратаря шутира покрай гредата. Шест по-късно отново Миленов напредна отдясно, навлезе в наказателното поле и пусна топката към точката на дузпата, където намери Васил Шопов, който стреля, но кълбото се чукна в дясната греда и излезе в аут.
Логичното все пак се случи, като в 82-ата минута Стефан Христов открадна една недобре върната към вратаря на Ботев топка, пусна към линията на наказателното поле, където се оказа Любомир Тодоров, който стреля и след рикошет в крак на защитник кълбото за втори път спря в мрежата на козлодуйския тим – 2:0. До края гостите нямаха сили за нещо повече от почетна загуба и спартаковци взеха ценни три точки в борбата за промоция през този сезон.
Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: