Плевенските социалистки готови да пазят авторитета и позициите на БСП

07.11.2014 8:17

7.11.bsp1

„Сериозно ще активизираме дейността на жените-социалистки, имаме намерение да предложим разнообразни възможности за общуване и споделяне на, общо взето, еднакви проблеми в живота ни. Вярваме, че ще намерим пътища за тяхното решаване заедно“. Това каза председателят на Обединението на жените-социалистки в Плевен Ева Маринова след приключилата късно снощи среща на червените дами. „Не страдаме от пораженчески чувства, въпреки незадоволителните резултати за партията от предсрочните парламентарни избори. Готови сме да покажем воля, кураж и отдаденост за опазване позициите на БСП, чиято основна задача е да постави всеки човек във фокуса на вниманието си и на своята политика“, подчерта Ева Маринова.

7.11.bsp2
На срещата беше отчетено, че близо 80% от ангажираните в изборния апарат на социалистите – секционни комисии, застъпници, наблюдатели, са жени. Това означава, че нежната половина е поела скромно, но отговорно задачата да подготви и проведе прозрачно и справедливо парламентарния вот. За съжаление, получилите възможност дами да заседават в залата на Народното събрание са едва 20%.
Жените-социалистки са готови да стартират социални инициативи и да подготвят календар с културни събития, а също да се погрижат за подобаващо отбелязване на празнични дни. В най-кратка перспектива те ще честват Деня на християнското семейство в неговото навечерие на 20 ноември. Първото издание на това запомнящо се събитие беше преди две години. В аванс от Обединението съобщиха, че този път предвиждат в празника като специален гост да вземе участие евродепутатът Илияна Йотова, която вече от половин година има информационен офис „ИЛИЯНА.ИНФО“ в Плевен. За Коледа дамите от БСП обмислят благотворителни акции, изложби на деца от областта. В програмата си за следващата година са записали Бабинден, Осми март, 10-ата годишнина от създаването на Обединението на жените-социалистки, Великден.

7.11.bsp3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: