Плевен ще е домакин на Есенно национално състезание по физика

05.11.2014 14:50

5.11.fizika

393 ученици ще се включат в Есенното национално състезание по физика, домакин на което ще е нашият град. Това информират от РИО – Плевен, който е организатор на надпреварата заедно с Министерството на образованието и науката. Националното състезание по физика предоставя възможност за творческа индивидуална изява на ученици със задълбочени знания и придобити практически умения в областта на физиката; осигурява условия за реализация на постиженията на учениците и увереност при участието им в състезателни прояви; представлява атестат за преподавателските способности и стила на работа на учителите и дава възможност на регионите в страната да сравняват постиженията си в областта на обучението по физика.
Официалното откриване е на 7 ноември от 18 часа в зала „Катя Попова”, състезателната част е на следващия ден от 8 до 13 часа, а обявяването на резултатите, награждаването на победителите и закриването на състезанието – в неделя от 9 часа, отново в зала „Катя Попова“.
До участие в Националното състезание се допускат ученици, които през настоящата учебна година се обучават в VІІ-ХІІ клас на непрофилирани гимназии и СОУ, профилирани гимназии и СОУ с прием след основно образование, както и ученици от профилирани гимназии и паралелки в гимназии и СОУ с интензивно изучаване на чужд език. Участниците в състезанието ще бъдат разпределени в шест възрастови групи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: