50 години Инжстрой-Плевен работи за Община Плевен

29.10.2014 8:30

50-годишен юбилей отбелязва ИНЖСТРОЙ – Плевен. ИНЖСТРОЙ ЕООД е общинско предприятие за изграждане на обекти от ниското строителство. Началото на пътя на предприятието е поставено през 1964 година и през изминалите 50 години не е променян предмета на дейност – ново строителство на улични канализационни, водопроводни и топлопроводни мрежи; улични и тротоарни настилки и газификация; основни и текущи ремонти на улици и тротоари, както и извършване на услуги със специализирана техника. Дружеството разполага със сервизно-ремонтна база за поддържане на пътно-строителната техника и автотранспорт. Във връзка със затваряне на производствения цикъл е изградена собствена Асфалтобаза за производство на асфалтобетон.

in4
Професионалният път на фирмата започва с изграждането на цялата инженерна инфраструктура на ж.к. „Сторгозия“, след това на ж.к. „Дружба“ и ж.к. „Кайлъка“. ИНЖСТРОЙ-Плевен вече 50 г. работи в полза на Плевен и е основен изпълнител при изграждането на цялостната инфраструктура на града. Всички нови улици, булеварди и алеи в Плевен са построени от колектива на ИНЖСТРОЙ. През 50-годишния период на съществуване общинското предприятие изпълнява социалната програма на Община Плевен за изграждането на Плевен като модерен град. Уличното строителство заема основна част от дейността, като се изпълняват обекти от 4-класната и 3-класна пътна мрежа, както и рехабилитация и възстановяване на републикански пътища.

in1
Сред най-големите постижения на ИНЖСТРОЙ са изпълнението на 15 км водопровод от Крушовица само за една година, като фирмата е главен изпълнител и координира работата на всички 20 строителни организации. С пуска на този водопровод вече повече от 30 години Плевен няма проблеми с водоснабдяването. ИНЖСТРОЙ започва топлофицирането на Плевен от 1978 година, за да стане през 90-те години най-топлофицираният град в страната по процент от сградния фонд. Дружеството е изградило и основните канализационни колектори и участвало в създаването на тролейбусната мрежа на града. Във връзка с отбелязването на 100 годишнината от Освобождението на Плевен ИНЖСТРОЙ изгражда 53 дка декоративна настилка и участва в построяването на Водната каскада, която е емблема на града. От 2004 г. общинското предприятие е изпълнител на строителната част на ГРМ – регион Мизия .

in3

Трябва да се отбележи и че ИНЖСТРОЙ се включва и в обекти от инженерната инфраструктура в Русия, в градовете Староконстантиново, Звенигород, Орешково и Оренбург. През последните години се изпълняват обекти, възложени или спечелени чрез търгове от Община Плевен, ИА „Пътища“, ВиК-Плевен, ТЕЦ-Плевен, от други общини и инвеститори.
Предприятието започва преди 50 г. с годишен обем само от 650 хиляди лева, за да достигне през 2011 г. до над 9 милиона.

in3
Фирмата е наградена от Строителната камара за внедряване на австрийската система „Тера микс“, за вертикалните планировки на „Кауфланд“ и „Практикер“, както и за новите кръгови кръстовища в Плевен. В работата си ИНЖСТРОЙ е новатор и с маркировките по американската технология „Термопластик“, в изграждането на тротоари – паве тип “Бехатон“. Дружеството е предпочитаният партньор от всички големи инвеститори за вертикалните планировки на „Кауфланд“, „Била“, „Лидъл“,“Практикер“,„Техномаркет“ и „Технополис“. Сертификатите за качество по международните стандарти са доказателство за високите критерии при изпълнението на различните обекти. Мениджърският екип на ИНЖСТРОЙ има за цел разширяване на пазара, участие в нови проекти и отговаряне на очакванията на клиентите.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: