Плевенчани, изследвайте дишането си безплатно утре!

22.10.2014 15:54

22.10.spiro

Както писахме, утре, 23 октомври, България се включва в световната инициатива Ден на спирометрията. Българското дружество по белодробни болести, Европейското респираторно общество и Европейската белодробна фондация са в основата на кампанията за проверка на здравето на белите дробове у нас.
От 10 до 14 ч. всеки може да тества състоянието на белите си дробове по безопасен и лесен метод. Безплатните спирометрични изследвания на белите дробове ще се извършват на публични места в 12 български града, сред които и Плевен. В нашия град пунктът ще бъдe разположен на площад „Възраждане“. Тези граждани, които имат патологични отклонения от нормата, ще бъдат насочени за допълнително уточняване към съответните центрове. Данните, които БДББ получи от кампанията, ще бъдат обработени и резултатите ще бъдат обобщени и изпратени в Европейската рестираторна организация и Европейската белодробна фондация, ще бъдат предоставени и на българските медии.
Пилотно в кампанията за чисти бели дробове се включи професионален футболен клуб „Лудогорец” – национален шампион и участник в Шампионската лига. Футболните звезди направиха изследването на параметрите на външното дишане броени дни преди отговорния си мач днес срещу Базел.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: