Откриват седмото Биенале на малките форми – Плевен 2014

19.10.2014 10:03

На 24 октомври, петък, от 17 часа в художествена галерия „Илия Бешков“ ще бъде открито седмото издание на „Биенале на малките форми“ – Плевен 2014, съобщиха домакините на творческия форум. Организатори на Биеналето са Община Плевен, ХГ „Илия Бешков“, СБХ – София, СБХ – Плевен с помощта и подкрепата на Министерство на културата и Фондация „Св. Св. Кирил и Методий“. Събитието се провежда под патронажа на кмета на град Плевен, проф. Димитър Стойков.
Биеналето е традиционен и утвърден форум за представяне на съвременните тенденции и постижения в областта на малките форми в изобразителното изкуство в национален мащаб. Стимулира творческите изяви и контакти на българските художници от всички поколения.
На откриването журито на седмото Биенале на малките форми – Плевен 2014 ще присъди голяма награда на СБХ – София, награда на МФ „Св. Св. Кирил и Методий“, награда на Община Плевен и четири равностойни награди, разпределени в основните раздели на Биеналето – живопис, графика, скулптура и млад автор (до 30 години). Ще бъдат връчени и 20 почетни дипломи за участие.

19.10.bienale

#тагове:

НАЙ-НОВИ: