Даряват фотоси от Лауреатските дни „Катя Попова“ на плевенската Библиотека

16.10.2014 18:55

16.10.laureatski1

Фотоизложба, представяща избрани моменти от провелите се от 23 до 26 септември Лауреатски дни „Катя Попова“, бе открита днес във фоайето на залата, носеща името на голямата оперна певица. Фотосите са дело на трима млади фотографи – Деница Рулинска – Иванова, Николай Димитров и Ивелин Илиев, участници в паралелно провелия се с Лауреатските дни конкурс.

16.10.laureatski2
Гостите на изложбата бяха приветствани от Нина Дорошенко от Отдел „Образование и култура“ в Община Плевен и фотографа Никола Попов – племенник на голямата Катя Попова. Попов прочете писмо от организатора на музикалния форум, Мартин Кърнолски, в което той изразява увереност, че и в това издание на фестивала участниците са успели да развълнуват с изпълненията си плевенската публика. От писмото на Кърнолски стана ясно, че видеозаписите и снимките от фестивала ще бъдат дарени на Музикалния отдел на Регионална библиотека „Христо Смирненски“. За нас е чест да ги дарим безвъзмездно и вярваме, че те ще бъдат ценен принос за следващите поколения, както и за всички, които ще продължат безценното дело на Катя Попова, пише Мартин Кърнолски.

16.10.laureatski3
От организаторите на фестивала тримата фотографи, участници в конкурса, получиха като награда ваучери за закупуване на аксесоари от специализираната верига „Photo Pavilion“.

16.10.laureatski4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: