Мистерия: Откриха мъртъв плевенчанин в деня, в който разбиха нарколабораторията му

15.10.2014 11:01

15.10.narko

На 14 октомври в хода на оперативни мероприятия е установено, че на адрес на ул. „Кала тепе“ в Пордим, обитаван от възрастна жена от същия град са намерени засадени 31 стръка зелена тревиста маса, наподобяваща канабис, като същата е иззета по надлежния ред с общо тегло 124 кг. На таванско помещение на същата сграда е намерена суха тревиста маса, наподобяваща канабис с общо тегло 5.9 кг. Извършен полеви наркотест на иззетото количество, което реагира положително на наркотично вещество – канабис.
В помещение на къщата на първи етаж, използван за баня, се установи, че същата е оборудвана с фолио, отдушници, терморегулатори, климатик и кварцови лампи и пригодена за лаборатория за отглеждане на канабис. В хода на разследването е установено, че лицата, отглеждали растенията са 32-годишен мъж от Плевен – внук на възрастната жена, който е починал на 14 октомври в дома си в Плевен и 25-годишен мъж от Плевен. Последният е задържан със заповед по ЗМВР за срок от 24 часа.
По случая е образувано досъдебно производство в Районна прокуратура – Плевен, а относно неизяснената смърт на другото лице е образувано производство в Окръжна прокуратура – Плевен за престъпление по чл. 115 от НК срещу неизвестен извършител.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: