Основен играч на „Спартак“ наказан за дербито с „Етър“

08.10.2014 16:25

8.10.spartak

Основният централен бранител на Спартак (Плевен) Кристиян Григоров е наказан за една среща от Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС във Велико Търново. Това информира plevensport.eu. Санкцията е заради червения картон, който снажният футболист получи на мача в Свищов срещу местния Академик. Така Григоров ще пропусне възловия мач от деветия кръг срещу Етър, който ще се играе тази събота, 11 октомври, от 16.00 часа на стадион „Плевен“ и ще бъде предаван пряко по телевизия Канал 3. От щаба на плевенския футболен клуб са притеснени за състоянието на халфа Васил Шопов, който все още лекува травма и също може да не излезе в титулярния състав на „синьо-белите“.
Пред старши треньора на Спартак, Бойко Цветков стои трудната задача да намери заместник на стабилния централен защитник, като вариант е включването в отбраната на младока Васил Михайлов, който показа добри игри по време на подготовката на тима за новия сезон. Възможно е да се появи на терена като титуляр и новото попълнение Ивелин Лазаров.
Гостуващият Етър пък ще дойде без двама от основните си футболисти, които също са наказани. Това са вратарят Венци Димитров и познатият на плевенската публика бивш играч на Спартак Тодор Колев.
На мача в събота се очаква и солидна агитка на гостуващия отбор, като от търновския клуб са осигурили два безплатни автобуса за своите фенове. Като се има предвид, че на стадион „Плевен“ ще дойдат и около 2-3 хиляди плевенски запалянковци, то се очертава наистина дерби, на което могат да завиждат дори тимовете от „А“ група.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: