1.4, 1.47, 1.69, 1.99 – промилите вървят нагоре, а шофьорите нехаят

07.10.2014 12:33

7.10.piqni

На 6 октомври в 01:30 часа в село Гиген на улица „Лагера“ при проверка на лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 30-годишен от Плевен, е констатирано, че контролните знаци – регистрационните табели – немски транзитни номера, са издадени за друго МПС. От извършената проверка на водача с техническо средство „Дрегер“ e установено, че мъжът управлява с концентрация на алкохол в кръвта 1.47 промила. Съставен му е акт за административно нарушение и му е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано незабавно производство за престъпление по чл.343 «б», ал.1 и чл.345 от НК. Уведомен е прокурор при РП – Никопол. Работа по случая продължава разследващ полицай.
На 4 октомври в 23:15 часа в село Брест на улица „България“ автоконтрольори спират лек автомобил „Ауди“, управляван от 44-годишен местен жител. От извършената проверка на водача с техническо средство „Дрегер“ e установено, че управлява с концентрация на алкохол в кръвта 1.99 промила. На 44-годишния е съставен акт за административно нарушение и му е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано незабавно производство. За престъпление по чл.343 «б», ал.1 от НК е уведомен е прокурор при РП – Никопол. Работа продължава разследващ полицай.
Същия ден в 01.30 часа в град Плевен на улица „Цар Борис III“ автоконтрольори спират лек автомобил „Фолксваген Венто“. При проверка е установено, че водачът – 25-годишен от село Градина, управлява с 1.69 промила алкохолна концентрация. За нарушението е съставен акт. За престъпление по чл. 343 «б», ал. 1 от НК е уведомен дежурен прокурор от РП – Плевен. Образувано е бързо полицейско производство, по което продължава работа разследващ полицай.
На 3 октомври в 03.06 часа в град Плевен на улица „Българска авиация“ автоконтрольори установяват, че управляващия лек автомобил „Опел Корса“ – 30-годишен от село Ореховица, има 1,4 промила алкохолна концентрация. На водача е съставен акт за престъпление по чл. 343 «б», ал. 1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Образувано е бързо полицейско производство, по което продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: