Баскетболистите на „Спартак“ загубиха във втората си контрола от „Дунав“

04.10.2014 18:14

4.10.basket

„Дунав“ (Русе) се наложи с 66:60 срещу отбора на „Спартак“ (Плевен) в контролна среща, изиграна днес в Русе, пише bgbasket.com. Мачът започна равностойно, а едва в края на първите 10 минути отборът на Спартак се откъсна напред с малка преднина. Гостите от Плевен продължиха и втория период по-добре като направиха серия от 5:0 и поведоха с 8 точки при 22:14. След това обаче тимът на Дунав Русе започна по-добре в нападение и отвърна с нова серия, за да изравни резултата при 24-24. Мачът продължи да бъде оспорван и на полувремето разликата беше две точки в полза на русенци.
Третата част продължи да бъде оспорвана, но момчетата на Ники Господинов запазиха преднината си. Много добре за домакините се включи юношата Николай Николов, като те направиха серия от 9:0, а тройка на капитана Цветослав Острев върна Плевен в игра и намали малко тяхната преднина. Домакините от Русе запазиха водачеството си през цялата последна четвърт. 1:42 преди края разликата бе намалена само на 3 точки, но русенци удържаха преднината си и заслужено се поздравиха с успех.
Николай Николов бе най-резултатен за победителите с 15 точки и 8 борби, 12 реализира Емил Хаджирусев, а 11 добави изкаралият проби в „Спартак“ (Плевен) Денис Титов. За плевенчани с най-много точки – 11, и 7 борби се отчете Милен Захариев. По 10 добавиха Цветослав Острев и Иван Тилев, който овладя и 8 борби.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: