Община Червен бряг ще предоставя топъл обяд на 99 социално слаби

30.09.2014 16:35

30.09.trapezariq

От 13 октомври в Община Червен бряг стартира проект „Обществена трапезария”, финансиран от фонд „Социална закрила” към Министерство на труда и социалната политика. Реализирането на услугата е свързано с предоставянето на безплатен обяд, включващ супа, основно ястие и хляб.
Целева група по проекта са лица и семейства, получаващи месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии (пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност); скитащи и бездомни деца и лица.
Капацитетът на „Обществената трапезария” е за 99 бенефициенти. Периодът, през който се реализира услугата е от 13 октомври до 31 декември. Желаещите да ползват услугата могат да подават документи за участие в Центъра за услуги и информация на гражданите, сградата на Община Червен бряг, всеки работен ден от 9:00 ч. до 16:30 ч. Необходими са заявление по образец до кмета на Община Червен бряг и копие от лична карта.
За повече информация тел. 0659/94210, Дирекция „Хуманитарни дейности”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: