Плевенска фотоизложба продължава обиколката си из летищата на България

29.09.2014 13:56

29.09.foto1

Пътуващата фото изложба „България – атрактивна туристическа дестинация“, организирана от Регионален бизнес център – Плевен, пропътува дълъг път. През месеците юни, юли, август и септември 2014 г. хилядите ежедневно пристигащи туристи на летищата Варна и Бургас имаха възможност да се полюбуват на красивите фотоси и да открият необятните красоти на страната ни.
По традиция и тази година, за шести пореден път във връзка с Международния ден на туризма, Летище София стана домакин на заключителната фотоизложба на онлайн фотоконкурса „България – атрактивна туристическа дестинация“. Откриването й се състоя на 26 септември на Терминал 1 и привлече много гости и граждани, които с интерес разгледаха новите фотоси и изразиха своето възхищение. Изложбата беше открита от заместник-министъра на икономиката и енергетиката отговарящ за сектор туризъм Бранимир Ботев.

29.09.foto2
Най-добрите фотографии в конкурса бяха отличени и наградени с грамоти и статуетки, картини и ваучери за почивка, и безплатен онлайн фотографски курс. Конкурсът „България – атрактивна туристическа дестинация“ се провежда за шеста поредна година. В тазгодишното издание на конкурса се включиха участници с над 500 фотографии. Новост в изложбата са фотосите от съпътстващия онлайн фотоконкурс „Европейска подкрепа за красива и привлекателна България“. Компетентно жури определи 30-те фаворита.
Замисълът на конкурсите е чрез всевиждащото око на фотообектива да се представят и популяризират туристическите забележителности на България, както и градската среда, природни, културни и исторически обекти, възстановени или изградени с европейски средства. Основният замисъл на фотоконкурса е чрез различен поглед върху забележителностите на България да помогне за генерирането на нови идеи за развитие на атрактивни туристически продукти и нови или слабо познати дестинации.

29.09.foto3
Наградите на победителите бяха връчени от заместник-министъра на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев и от изпълнителния директор на Регионалния бизнес център – Плевен. От името на Летище София допълнителни награди връчи Мариана Кирилова. Регионален бизнес център – Плевен също беше награден от Летище София за съпричастността и съвместната дейност в усилията за подпомагане и стимулиране на туризма в нашата страна.
След едномесечен престой на Терминал 1 фото изложбата „България – атрактивна туристическа дестинация“ ще бъде експонирана на Терминал 2 на Летище София.

29.09.foto4

 

29.09.foto5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: