Красимир Каракачанов: Държавата на практика е изоставила хората в неравностойно положение

26.09.2014 19:43

Това заяви в град Левски водачът на листата на Патриотичния фронт при срещата си с избиратели от общината. И добави, че тук се е провело едно от най-бурните събрания, на което хората са поставили остро въпроса с циганската безнаказаност, ниските доходи и безработицата.

lev3

Като град с преобладаващо циганско население присъстващите споделиха потресаващи случаи на корупция и беззаконие спрямо извършители на престъпления. Получаването на шофьорски книжки без да се карат курсове и без необходимото по закон образование – е едно от тях. Другото е освидетелстването и даването на проценти за инвалидност от страна на ТЕЛК-овете на напълно здрави хора.
Въпросът, който присъствалите на събранието дискутираха с г-н Каракачанов и вторият в листата инж. Николай Маринов, бе за бъдещи коалиции в парламента между Патриотичния фронт и останалите политически партии. Беше заявено от страна на гостите, че при никакви обстоятелства няма да се прави коалиция с ДПС. С всички останали формации може да се преговаря и да се правят коалиции, но при едно условие – да припознаят програмата на Фронта и да я подкрепят.

lev4
На събранието в Левски присъстваше и Христина Йорданова от с. Козар Белене, пострадала при автомобилна катастрофа и останала инвалид. Като представител на НПО „Център за независим живот“ тя разказа за проблемите на хората в инвалидни колички и забравени от институциите и обществото. По този повод г-н Каракачанов заяви, че държавата на практика е изоставила хората в неравностойно положение. Те нямат възможност да продължат лечението си защото отпуснатите им средства за това са нищожни. Корупцията в здравеопазването и бездушието на държавата към тях е престъпно. Това е един сериозен проблем, защото на практика излиза, че в България колкото си по-болен, толкова повече те наказва държавата. Наказва те с безразличие и скъпи лекарства, с липсата на помощ да живееш относително нормално. Христина помоли да подкрепим тяхната петиция за промени в политиките в сферата на уврежданията и аз ще го направя. Ще подпишем тяхната петиция, ще помоля и г-н Валери Симеонов за същото, като съм сигурен, че и той ще застане зад техните искания. Впрочем това трябва да го направят всички политически лидери, защото е акт на съпричастие към страданието на хората с увреждания.

lev2
Срещата в Левски завърши с пожелание към Красимир Каракачанов и останалите лица в листата на Патриотичния фронт, за изборна победа на 5-ти октомври за бюлетина № 24.

lev1

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: