Красимир Каракачанов: Междуфирмените задължения са резултат от държавната политика!

25.09.2014 14:07

Това заяви водачът на плевенската листа на Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО при срещата си с жители от село Ясен, община Плевен. В голямата си част бизнесът разчита на средства от изпълнението на различни общински програми. Когато изпълнят своите задължения по тези програми, нормално е общината да се разплати с тях. Но това в повечето случаи не става, тъй като държавата в лицето на отделните министерства не превежда навреме парите по тези проекти.

asen1

Бави изплащането на ДДС. По този начин и фирмите не могат да се разплатят със своите контрагенти. Така започват да се трупат задължения, лихви по тях и фирмите затъват. Другата причина за междуфирмената задлъжнялост са тежките кредитни условия, при които те работят, свиването на пазара и невъзможността да се пласира съответната стока или продукт. И в двата случая става дума за държавна политика, която не облекчава, не стимулира малкия и дребен бизнес. Която не изпълнява навреме задълженията си по обществените поръчки и по този начин блокира работата на фирмите работещи по тях.
Присъстващите хора от село Ясен зададоха въпроси за състоянието на българската армия и евентуалната възможност за връщане към живот на военното училище в село Долна Митрополия. За разлика от представители на други политически сили, които обещават невъзможни неща, аз не бих се ангажирал с обещание, че утре ще отворим военното училище. Дали това е възможно и при какви условия, може да стане ясно след задълбочен анализ на специалистите в тази област. И ако той доказва необходимостта от възраждане на военното училище, да – ще работим за това.
Присъстващите искаха да знаят и какви действия ще предприеме Патриотичния фронт за откриването на медицински пунктове по селата и присъствието на здравни работници в тях. Това е залегнало в общата ни програма, каза г-н Каракачанов. Както и присъствието на поне един полицай в малките населени места. Това не са невъзможни неща, просто трябва да се преразгледат някои нормативни уредби, както и да се предприемат реформи в здравеопазването и МВР. Ще приканим всички политически сили в бъдещото НС да подкрепят в това отношение нашата програма. Трябва да се обединяваме около жизнено важните неща за България, като сигурността и здравето на хората, както и възможности за препитание тук, а не в чужбина.
Присъстващите на срещата жители от село Ясен увериха Красимир Карпакачанов и придружаващите го лица от кандидат-депутатската листа, че на 5-ти октомври ще гласуват с бюлетина № 24.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: