Станишев в Байкал: Каузата на социалистите за справедливост и достоен живот никога няма да бъде променена!

24.09.2014 9:36

Паметникът на загиналите в Септемврийското въстание антифашисти събра край дунавското село Байкал симпатизанти на левицата от община Долна Митрополия. В навечерието на 91-та годишнина от въстанието там бяха председателят на Партията на европейските социалисти /ПЕС/ Сергей Станишев и кандидат-депутати от плевенската листа на “БСП лява България”. “Тук е Долномитрополийската Бузлуджа”, каза пред събралите се кандидат-депутатът и бивш кмет на Долна Митрополия Александър Печеняков, който припомни историята на антифашисткото въстание от 1923 година.

ba1
С едноминутно мълчание бе почетена паметта на загиналите септемврийци, а на монумента бяха поднесени венци и цветя. “Няма да забравим никога саможертвата им. Те се надигнаха срещу една диктатура, водени от нашата партия”, припомни председателят на ПЕС и доскоро лидер на БСП Сергей Станишев. “Саможертвата им не беше напразна, защото каузата им е вечна – на справедливостта, за достоен живот за всеки човек. Тази кауза на българските социалисти никога няма да бъде променена, независимо от промените на политическите епохи”, добави той.

ba5
За последната година Станишев каза, че са направили всичко възможно и са дали всичко от себе си, за да се променят нещата към по-добро. “Работихме в много тежки условия. Поехме отговорност за страната, без да имаме достатъчна подкрепа, но не спряхме да променяме нещата. Сега отиваме отново на избори, защото отказахме на нашите досегашни партньори нещата да продължават по начина, по който започнаха да се деформират. Затова на тези избори искаме подкрепа, за да можем да реализираме това, което искаме”, апелира Сергей Станишев. Той обяви, че е в Плевенско, за да подкрепи листата на “БСП-лява България”. “Познаваме се с всички и ни свързва много съвместна работа за благото на България и на Плевенски регион”, заяви Станишев и посочи като пример: “С водача на листата Румен Гечев и с целия икономически и финансов екип само преди няколко месеца не допуснахме в България да се случи изкуствена, политически предизвикана цялостна банкова и финансова криза”.

ba2
“Искаме да продължим нашата социална програма – за увеличение на майчинството, за стимулиране на първокласниците, за повече средства за българското образование и българската наука. Решението на проблемите на България зависи от Вас, скъпи земляци, и то минава през бюлетина номер 22 на 5-ти октомври”, обърна се към присъстващите водачът на плевенската листа на “БСП лява България” Румен Гечев.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: