В три поредни вечери отбелязват Деня на музиката и поезията в Артцентъра

24.09.2014 15:59

24.09.artcenter1

С много музика и картини, вдъхновени от нея, в три поредни вечери ще бъде отбелязан Денят на музиката и поезията в Артцентъра. Инициативата е финансирана от Община Плевен след защитаването на проекта „Камерни музикални вечери“, подкрепа е оказана и от местния бизнес.
На 1 октомври, от 18 часа, ще бъде открита национална изложба с 14 автори от градовете, с които са създадени културни мостове – Бургас, Добрич, Русе, София, Пловдив и Плевен. Темата на картините, естествено, е музиката и поезията. На откриването ученици от НУИ „Панайот Пипков“ ще изпълнят класически произведения. Една от изненадите на вечерта е свързана с вино и художници, които ще правят интересни неща за публиката. Финалът ще бъде концерт на Мирян Колев от Трявна, който ще представи любопитния си проект на основата на електронната музика.
Следващата вечер музикалната сцена е предоставена на популярното плевенско дуо майка и дъщеря дуо – Доротея и Гена Люцканови. Те ще изпълнят джаз и поп парчета.
На 3 октомври пред плевенската публика ще се изяви една много атрактивна поп и соул изпълнителка – Боряна Докле и нейната група „Бора Де“. Боряна е с албански корени, но от малка живее в България. Майка й е популярната изпълнителка Клеопатра Скарцо Докле, наричана албанската Лили Иванова, а самата Боряна стига до второ място и става любимка на публиката в миналогодишното издание на „Гласът на Албания”.
Всички концерти ще започват в 19 часа.

24.09.artcenter2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: