Възможност за разкриване на нови работни места по „Подкрепа за заетост“

12.09.2014 8:19

До 26 септември 2014 г. бюрата по труда в цялата страна ще приемат заявки за разкриване на работни места от работодателите от реалния сектор. Заявките се събират във връзка с реализацията на проекта „Подкрепа за заетост” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Това научихме от Бойко Тодоров – директор на дирекция „Бюро по труда“ – Плевен.

boi
Целта на схемата „Подкрепа за заетост” е насърчаване на работодателите да осигурят заетост на регистрирани безработни. Приоритетно се включват най-уязвимите сред регистрираните безработни – младежи, хора над 50-годишна възраст, продължително безработни и представители на етническите малцинства. Продължителността на субсидираната заетост по проекта е 6 месеца. Предвидени са възнаграждения и за наставниците на наетите лица. Условието е първите да са работили поне 1 година на трудов договор в кандидатстващата фирма или ведомство.
Проектът „Подкрепа за заетост” започна през юли 2012 г. и до момента в него в обучение и заетост са включени общо над 32 хил. безработни. Очакваме стартирането в най-скоро време и на нови програми, коментира за Плевен за Плевен Бойко Тодоров.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: