Румен Петков: „Белене“ е кауза, а не предизборен фишек

03.09.2014 14:10

3.09.abv1

Аз ще се запиша за членувам в беленската организация на АБВ, защото смятам, че вие заслужавате подкрепа – морална подкрепа и възможност за ясен избор. Това заяви на среща с жителите на Белене зам.-председателят на АБВ Румен Петков. С жителите на града се срещнаха още Цветан Антов и Дора Леонова.

3.09.abv2
„Белене“ е кауза, а не предизборен фишек. Реалността в България без изграждането на „АЕЦ – Белене“ е мрачна. Първо – заради цената на тока. Второ – заради заетостта. „Белене“ може да бъде проектът на века за България“, категоричен е Петков. Той напомни, че при активното строителство на площадката ще бъдат разкрити хиляди работни места, както и че има заявен инвеститорски интерес към Втора атомна. „Сигурен съм, че Румен Гечев ще ви говори за строителството на „АЕЦ – Белене“. Защо тогава не свалиха мораториума в парламента и защо не предприеха мерки за рестартирането на проекта. Вероятно и ГЕРБ ще говорят за строителството на централата. Защо тогава Борисов нарече Втора атомна „гьол“? За АБВ „АЕЦ – Белене“ е приоритет и ние няма да отстъпим от него. Ако искаме в Централна Северна България да има живот, „Белене“ трябва да се строи“, категоричен е Румен Петков.

3.09.abv3
Пред жителите на крайдунавския град той заяви още, че за Плевен и региона е от изключителна важност трасето на автомагистрала „Хемус“ да не бъде премествано. По-късно, на среща с жителите на Пордим, Румен Петков заяви, че АБВ е ЗА изграждането на Южен поток, но не и на цената, която набъбна с половин милион за шест месеца. „Изключително важно е на 5 октомври да гласуваме с разум“, заяви Петков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: