Спартак разби с 4:0 Видима Раковски в най-силния си мач от началото на първенството

31.08.2014 19:43

Футболният отбор на Спартак Плевен е домакин в 3-я кръг на първенството на В-групата на Видима Раковски. След изиграните срещи от първите два кръга и двата отбора имат максимален брой от 6 точки, като нашите момчета са отбелязали повече голове. Над 200 са верните привърженици на синьо-белите, дошли да подкрепят своя отбор на стадион Плевен, въпреки че срещата се излъчва директно по канал 3.

spart6
В 5-тата минута на мача, след бърза контраатака по десния фланг на Стоянов и точен пас към Стефан Христов, последният простреля вратата на Видима за 1:0. Не бяха минали и няколко минути, когато след грешка на защитниците на гостите Васил Шопов овладя топката в наказателното поле и с прецизен удар покачи на 2:0. Последва ответна реакция на Видима, но след удара на бившия играч на Спартак Альоша Илиев топката срещна напречната греда.
В 16-тата минута за нарушение на капитана на Плевен срещу футболист на Видима съдията отсъди дузпа, която обаче Йоан Петков, също бивш играч на плевенския тим, изпълни твърде слабо, встрани от десния стълб на вратата на домакините. Именно той и Илиев бяха най-активните в тези минути в състава на Видима. Последва временно успокоение в темпото на играта и разигравания в центъра на терена при една равностойна игра.
Така се стигна до 44-та минута, когато след нарушение срещу Шопов, капитанът Любо Иванов изпълни невероятно пряк свободен удар от 23 метра и простреля неспасяемо вратата н гостите за 3:0.
Второто полувреме на мача започна с редуване на атаки към двете врати, при една от които, след спъване на футболист на Спартак останаха съмнения за дузпа. В 53-тата минута Венци Миленов смени капитана Любо Иванов, който връчи капитанската лента на вратаря на спартаковци Антонов. За да се стигне до 61-та минута, когато след отлично разиграване на Тодоров и Христов, последният записа втория си гол в този мач, след като остави безпомощен стража на Видима. В тези моменти Тодоров бе истински диригент на играта на синьо-белите.
В 65-тата минута Марио Илиев замени Лазаров, като по този начин старши-треньорът Бойко Цветков явно бе решил да освежи отбраната на Спартак. Превъзходството на плевенския тим продължи. Редуваха се атака след атака.
В 77-та минута Дангуров замени раздалия се напълно на терена Любо Тодоров. Зачестиха и нарушенията, с които играчите на Видима спираха плевенските футболисти.
След като всичко бе вече решено в мача, последният съдийски сигнал даде края на, по наше мнение, най-добрия мач на спартаковци от началото на сезона.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: