По-голям брой оператори ще приемат данните от протоколите на СИК

29.08.2014 13:56

29.08.rik

Районната избирателна комисия в Плевен работи нормално и всички задачи са свършени навреме. Това заяви на пресконференция в БТА днес нейният председател Кръстьо Крачунов. До този момент са формирани основните секции и единните номера, определени са местата за изнасяне на списъците по общини, информира Крачунов. Той отбеляза, че няма фиксирана точна дата за нанасяне на корекции в списъците, като това трябва да се случи до около 14 дни преди изборите.
Председателят на РИК – Плевен припомни, че от вчера вече е факт и първата регистрирана кандидатска листа на партия – тази на ГЕРБ. Крачунов отбеляза, че на предстоящите избори операторите, които ще приемат данните от протоколите, ще бъдат над два пъти повече и изрази надежда, че няма да има проблеми, както на евроизборите. Тогава причината бе в неразчетеното време, за което се обработва протокол на секционна комисия, обясни той.
Кръстьо Крачунов посочи, че към този момент избирателните секции в Плевенско са 375. Окончателната бройка ще се оформи по-късно, когато стане ясно колко ще са секциите в болничните заведения, затворите, както и подвижните секции. Председателят на РИК припомни, че крайният срок за назначаването на секционните комисии е 9 септември, а за регистриране на кандидатските листи – 2 септември. РИК – Плевен работи и в събота и неделя до 17 ч., като до този час ще се приемат сигнали, жалби и предложения.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: